k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Newsletter


  Follow us

  Get inspired

  Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales


   Search

   ASHTANGA YOGA

   “Anyone can Practice. Young man can practice. Old man can practice. Very old man can practice. Man who is sick, he can practice. Man who doesn’t have strength can practice. Except lazy people; lazy people can’t practice Ashtanga Yoga.”

    

   Sri K. Pattabhi Jois

   Ashtanga yoga is een traditionele dynamische vorm van yoga uit India. Door de beoefening neemt kracht, flexibiliteit en vitaliteit toe.

   Door het beoefenen van een vaste reeks asana’s (houdingen), waar adem en beweging gelijk lopen (vinyasa), word je op de mat uitgedaagd naar binnen te keren. Tijdens de beoefening observeer je wat er fysiek en mentaal boven komt drijven, waardoor je het kan zien als een bewegende meditatie.

   De serie bestaat uit zonnegroeten, staande en zittende houdingen, afsluitende houdingen en een ontspanningshouding. In totaal zijn er zes verschillende series, maar we beginnen bij het begin: primary series. De houdingen in deze serie dragen bij aan kracht en gronding van lichaam en geest.

    

   Ashtanga Yoga bestaat niet alleen uit het beoefenen van Asana’s. Ashtanga belichaamt een achtvoudig pad, dat de beoefenaar leidt tot een staat van verlichting.

   Mysore-stijl

   In Mysore, India, ligt de bron van Ashtanga Yoga. Hier onderwijst Guru Sharat Jois, in navolging van zijn grootvader Sri Krishna Pattabhi Jois, deze authentieke vorm van Yoga.

   In Mysore krijgt een student niet meteen de volledige serie aangeleerd. Geleidelijk en stapsgewijs, worden houdingen toegevoegd. Het is een individueel proces, waar iedere student de tijd en ruimte krijgt zich te ontwikkelen.

   Tijdens een lesmoment in Mysore-stijl, word je niet verbaal geleid door een docent, maar beoefen jij zelf jouw serie, op jouw eigen tempo (ademhaling). De docent is wel aanwezig om jou te assisteren in houdingen en jouw proces te begeleiden.

   Ben jij niet bang voor een druppel zweet en ben je bereid jouw eigen grenzen onder ogen te komen? Durf jij jezelf fysiek en mentaal uit te dagen, ongeacht hoe sterk of flexibel je op dit moment bent? Dan is deze authentieke Yoga vorm iets voor jou! In het lesrooster vind je Ashtanga lessen voor ieder niveau. Je kan bij SUSSO starten zonder enige ervaring, maar ook wanneer jij al een eigen Yoga beoefening hebt.

   Om kennis te maken met Ashtanga Yoga bieden wij ook een introductiecursus Ashtanga yoga aan. In 5 weken maak jij kennis met deze dynamische yoga-stijl om te ervaren wat dit met jouw lichaam en geest doet.

   You don't have permission to register
   X